Sunt discutate şi discutate de atâţia ani aceste subiecte şi încă nu s-a ajuns la un consens. Probabil că mult timp de acum înainte nu va reuşi nimeni să le ia statutul de mister.

Aici găsiţi 10 dintre subiectele rămase la stadiul de mister pentru oamenii de ştiinţă. Le înşir şi mai jos, pentru un mic preview… 🙂

Ce s-a întamplat înainte de Big Bang? (Mai aşteptăm un pic şi poate au un răspuns cei care se ocupă de acceleratorul de particule Large Hadron Collider, că doar oamenii ăia nu muncesc degeaba acolo, nu?)

Şi, totuşi, cum a apărut viaţa? (Din necesitate? Era prea trist şi gol în jur, iar ceva viu umplea totul…)

Ce a fost mai întâi, oul sau găina? (Ete na… La asta chiar nu ştiu ce să spun)

Suntem singuri în univers? (Unii oameni sunt singuri chiar şi în mijlocul celor mai mari adunări, alţii au piticii lor cu care discută, un fel de prieteni din altă lume… E relativ, depinde de punctul de referinţă)

Trăim într-o lume cuantică? (Eu tind să le dau dreptate lui Planck şi Einstein, fizica nu e tocmai domeniul meu.)

Ce este timpul? (Cea mai perversă noţiune, aş spune eu. Uneori trece nebunesc şi nesimţit de repede, iar uneori abia se târâie… Încă ceva relativ :P)

Cum se naşte conştiinţa? (La unii uşor, e a naibii de vigilentă. La alţii greu şi rămâne anemică sau paralitică pe toată durata vieţii individului. Iar la alte persoane – rare, într-adevăr – nu se naşte deloc)

De unde vin ideile? (Eh…şi aici depinde foarte mult de persoană. Cred că nu e nevoie să dezvolt mai mult)

Prin ce se deosebeşte omul de alte vieţuitoare? (Ca specie, aş spune că tocmai prin conştiinta aceea controversată împletită cu capacitatea de gândire şi de capacitatea de a articula cuvinte. Ca indivizi… Unii sunt mai răi decât cel mai scârbos şi nesuferit animal)

Până la urmă, cum va fi Sfârşitul Lumii? (Decât să ne facem griji cu privire la asta, mai bine suntem atenţi la ce facem cu planeta asta, că poate o să vadă Sfârşitul singură şi pustiită dacă o ţinem tot aşa)

Anunțuri