Se vorbeşte mult despre cupluri sau viaţa în cuplu. Dar uităm un aspect destul de întâlnit în toată lumea. Că nu toate cuplurile sunt ok. Şi că nu tot ce se întâmplă între două persoane trebuie să rămână între ele. Nu atunci când este vorba de violenţă. Agresiunea, fie ea fizică sau psihică, distruge oameni.

De multe ori, persoanele care păţesc aşa ceva nu au curajul să apeleze la nimeni. Sunt descurajate şi uneori chiar sunt convinse că merită tot ce li se întâmplă, că nu merită nimic bun. Deşi sunt persoane inteligente, frumoase, cu multe resurse. Dar o persoană care trăieşte lângă ele le distruge. Aceeaşi persoană care ar tebui să ofere sprijin, iubire, înţelegere.

Dacă ştiţi persoane abuzate sau dacă bănuiţi acest lucru, vorbiţi cu ele. Cu blândeţe şi înţelegere, fără să emiteţi judecăţi „de valoare”, pentru că nu de asta au nevoie. Ceea ce le trebuie e un umăr pe care pot plânge, cineva  care să le aprecieze pozitiv munca, un adăpost. Putem să oferim chiar noi acestea sau putem să le îndrumăm aici. Pentru că violenţa domestică nu e o poveste. Deformează realitatea şi distruge suflete.

Anunțuri