E iarăși duminică și avem un top personal al știrilor din săptămâna care se încheie. Normal, știri din sănătate și lifestyle (în nici un caz monden).

1. Exerxiții fizice cu echipament minimal, pentru a preveni bolile provocate de stilul de viață.

O veste bună pentru oamenii prea ocupați pentru a merge la sală de fitness sau care nu vor să investească în echipamente. Puteți face sport acasă folosindu-vă de ceea puteți găsi în mod obișnuit prin jurul dumneavoastră. Greutatea propriului corp este de folos și absolut suficientă în cele mai multe cazuri. Puteși face aerobic, exerciții cardio. Puteți să mai folosiți sticle cu apă sau cu nisip, în loc de greutăți dacă vreți să ridicați un pic gradul de dificultate al exercițiilor dumneavoastră. Nu în ultimul rând, vă puteți crea un program personalizat de sport, ținând cont de timpul și preferințele dumneavoastră.

2. Țigara de dimineață este cea mai periculoasă dintre toate

Nu vă gândiți că celelalte ar face mai mult bine sănătății, dar cercetătorii susțin că țigara de dimineașă e cea mai periculoasă dintre toate. Așa că măcar dacă nu puteți să vă lăsați de fumat, măcar țigara de dimineață mutați-o mai spre prânz… Poate așa reduceți și numărul de țigări pe zi…

3. Depresia crește riscul de accident cerebral în cazul femeilor

4. Femeile fumătoare au un risc mai mare de a avea afecțiuni cardiace decât bărbații

Ne-am obișnuit cu ideea că femeile sunt protejate de bolile cardiace de estrogen înainte de menopauză. Numai că această protecție se cam duce pe apa sâmbetei în cazul femeilor fumătoare. Și încă nu se știe exact de ce se întâmplă așa. Măcar dacă se anulează protecția oferită de estrogen măcar să fim la egalitate, nu? Dar nu se întâmplă așa. Încă nu se știe exact de ce se întâmplă acest lucru. Poate e modul în care corpul femeilor absoarbe toxinele din țigări, sau poate e o diferență de sexe. Cert e că riscul este mai mare. Așa că mare atenție, doamnelor, mai ales dacă ați început să fumați de la vârste mici…

5. Bronzatul provoacă dependență!

Și nu orice fel de bronz, ci cel obținut la solar. Pe lângă faptul că această modalitate de bronzare crește riscul de cancer de piele, mai provoacă și dependență… Bad, bad!

6. Testele timpurii pentru a afla sexul copiilor se dovedesc destul de exacte

O veste bună pentru părinții care nu pot aștepta cîteva luni până când vor afla ce sex vor avea copii lor. Acest test susține că poate spune ce sex va ava un copil chiar la 7 săptămâni de sarcină. Un simplu test de sânge… Să sperăm că ajunge și pe la noi.

Anunțuri