Nu îmi este frică să port tocuri. Dimpotrivă. Chiar îmi plac acești pantofi deși nu pot spune că aș fi cumva scundă (dimpotrivă chiar, la 1.80 :)). Totuși, nu aș purta tocuri de 12-15 oricând și oriunde. Mai ales că prefer să merg foarte mult pe jos, iar Clujul numai prietenos nu e cu purtătoarele de tocuri. Ce gândiți acum? Dacă nu am nimic împotriva tocurilor de ce aș mai comenta aici și acum?

Răspunsul e unul mai lung. Pentru că pot, pentru că aici e locul în care mă descarc și critic… Și pentru că vreau niște păreri de la voi (mai ales pentru păreri, dacă e să fiu sinceră). Poate că am eu niște concepții mai ciudate, dar pentru mine pantofii cu toc (împreună cu înălțimea și forma tocului) reprezintă ceva. Îi asociez cu o ținută cel puțin casual sau elegantă dar NICIODATĂ cu o ținută sport. La fel, pentru mine anumite materiale nu se pot asocia cu anumite tipuri de pantofi, chiar dacă formează o ținută ce se vrea elegantă după croială.

Un mare NU, pentru mine cel puțin, e o pereche de pantofi atât de înaltă încât nu pot sta dreaptă și nemișcată mai mult de câteva secunde. Dacă nu poți sta în picioare încălțată cu ei atunci cum poți merge cu ei? Cu atât mai mult cum poți conduce? Mi se pare absolut logic. Dar văd destul de des persoane care nu știu să meargă „pe tocuri” joase, fără să discutăm de cele înalte, dar se încăpățânează să poarte în continuare ceva ce nu li se potrivește.

Și să nu mai discutăm de groaznica combinație de ținută sport (și aici nu mă refer obligatoriu la trening) cu pantofi cu toc. Nu, ci sunt haine care parcă strigă faptul că sunt ținute sport și nu „merg” cu anumiți pantofi și, mai mult de atât, cu materialele din care sunt făcuți acei pantofi. Nu mi se pare normal să port tocuri foarte înalte ziua la o plimbare, la o cafea cu gașca de prieteni sau la piață. Sau pantofi lucioși, din materiale pretențioase ziua sau asociați cu haine casual. Aceștia merg foarte bine cu o ținută de seară, sau cocktail. Cu un pic de atenție și inspirație și se rezolvă.

Tot în legătură cu ținuta… gențile! Absolut ORIBILĂ mi se pare o ținută elegantă, asociată corect cu o pereche de pantofi finuți dar accesorizată cu o geantă uriașă tip sac. Există și genți foarte mari care merg foarte bine la o ținută elegantă (în special office). Totuși, niciodată o ținută de seară nu va fi asociată cu o geantă mare și, mai ales nu va fi purtată ziua. Oare greșesc eu, gândind așa?

De ce șunt așa de pornită pe subiectul ăsta? Pentru că exact asta am văzut astăzi: o duduie cu pantofi de lac cu tocuri extrem de înalte, îmbrăcată sport (pantaloni scurți și un maieu larg, ce păreau mai mult pijamale sau haine de stat în casă). Era într-o continuă mișcare deoarece nu putea sta în picioare dreaptă, într-un singur loc, fără să cadă. Culmea, mai și conducea. Am realizat asta când am văzut-o întrând în mașină la volan.

Cum putem ajuta aceste persoane? Pentru că sincer, mie îmi zgârâie retina.

Anunțuri