1. O veste bună: exercițiile fizice și dieta pot întârzia apariția simptomelor bolii Alzeihmer

E adevărat că Alzhaimer e o boală urâtă și cruntă. La fel de adevărat e că boala își arată colții din ce în ce mai devreme. Dar făcând sport și având o dietă echilibrată și sănătoasă boala se poate amâna cu câțiva ani.

2. Să rămâi singur poate fi fatal

Poate că de cele mai multe ori oamenilor le este teamă de angajamente, dar un studiu spune că a rămâne singur poate fi fatal. Burlacii (și burlăcițele) își asumă riscuri mai mari decât cei implicați într-o relație sau decât persoanele căsătorite. Un alt motiv pentru care cei implicați într-o relație e chiar bătaia aia de cap pe care o detestăm cu toții, dar care il poate determina pe celălalt să facă ceva; într-un cuplu partenerii au mai multă grijă unul de celălalt. Concluzia? Rău cu rău, dar mai rău fără rău…

3. Scăderea în greutate, regimul alimentar și exercițiile fizice țin sub control nivelul trigliceridelor

Ciudat cum exercițiile fizice apar ca indicație peste tot, nu? Poate că e un motiv întemeiat pentru asta…

4. Dacă vreți să trăiți mai mult, atunci încercați să trăiți sănătos

Din nou sport, o dietă sănătoasă. Dacă mai adăugăm și o viață fără riscuri majore, atunci se pare că am obținut rețeta pentru o viață mai îndelungată.

5. O carte despre pierderea în greutate pentru copii și adolescenți…

E ok să îi învățăm pe cei mici să mănânce sănătos și să fie preocupați un stil de viață fără riscuri. E bine chiar să îi ajutăm să înțeleagă importanța unei greutăți corporale normale, pentru că obezitatea este într-adevăr o boală de temut și se întinde mai ceva ca epidemiile de boli infecțioase înainte să se descopere antibioticele. Dar de aici până la a scoate o carte care prezintă povestea unei adolescente care slăbește… Ar putea afecta persoanele greșite. S-ar putea să se simtă vizați chiar copii cu o greutate normală și ar putea fi chiar acel mic declic care declanșează boli psihice grave, așa numitele tulburări de alimentație.

6. Persoanele care adoptă unul sau mai multe obiceiuri sănătoase trăiesc mai mult

Da, știu că am mai spus ceva asemănător, dar nu e chiar același lucru. Ar fi ideal ca fiecare dintre noi să adopte un stil de viașă complet sănătos, dar asta nu se poate în totalitate. Dar dacă puteți adopta măcar unul dintre aceste obiceiuri aveți șanse mari să vă prelungiți viața: nu fumați, nu consumați alcool în exces, faceți mișcare regulat și aveți un regim alimentar sănătos. Spor!

Anunțuri