1. Ciocolata e bună pentru inimă

Se pare că ciocolata ar face bine inimii, nu numai psihicului și papilelor gustative. Au fost făcute o serie de studii și ciocolata ar ieși învingătoare. Potrivit cercetătorilor, ciocolata are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare, care ar juca un rol pozitiv în cazul hipertensiunii arteriale.

Sună bine, nu? Problema e că ciocolata pe care o găsim în comerț are un conținut ridicat de grăsimi și zaharuri, ceea ce îi cam anulează efectele. Din păcate…

2. Jumătate dintre americani consumă în fiecare zi sucuri și băuturi dulci

Nu cred că ar fi o probemă dacă ar consuma aceste sucuri în cantități mici. Dar atunci când se ajunge la cantități mari, zilnic, devine o problemă. Aceste băuturi contribuie la creșterea în greutate a cetățenilor americani. Și dacă ar fi numai americanii nu cred că m-ar deranja prea tare. Dar încep să cred că devine ceva generalizat. Parcă oamenii de peste tot expandează. Pe oriunde mă uit văd din ce în ce mai mulți oameni cu probleme de greutate.

În parcuri văt copii care au drept sanck-uri chestii dulci sau chipsuri și care beau suc în loc de apă. Nici măcar laptele pe care îl beau copiii nu mai este lapte. Are tot felul de arome și mai mult zahăr decât sucul. Și acești copii nu sunt singuri. Au părinți și bunici cu ei, iar cei care ar trebui să le poarte de grijă îi ajută să „crească mari și frumoși”, adică îi echipează cu tot ce trebuie pentru bolile legate de greutate pe care le vor avea mai târziu dacă vor continua tot așa.

Da, știu, am început cu un articol. Dar nu ar fi avut sens dacă nu avea legătură cu țata noastră.

3. Gastronomia în Europa. O istorie plină de savoare

O călătorie prin obiceiurile culinare ale Europei de-a lungul secolelor. Un articol lung, dar care merită parcurs.

4. Vreți să vedeți Calea Lactee? Galaxia virtuală Eris – cea mai bună simulare a formării galaxiei

Cercetătorii au calculat și au tot calculat până au reușit să realizeze o simulare a formării galaxiei.

Cu drag, Măd


Tastatura de ciocolată

Anunțuri