Un cuvânt pe care îl iubesc și pe care își doresc să-l audă foarte multe persoane. Este o noțiune exrem râvnită de națiunea noastră orbită de toate aceste „vedete” prezentate la tembelizor. Prezentate, ca într-o paradă a prostituatelor, prostiei și prostului gust; prezentate aproape ca la circ. Aproape tocmai pentru circul e ceva amuzant. Ce vedem „pe sticlă” este de-a dreptul de plâns.

În dicționare cuvântul „divă” are mai multe sensuri, nu numai celebritate. Și nu toate sunt plăcute.

DÍVĂs.f. (Liv.) Cântăreață cu renume; artistă de cinematograf renumită; (peior.) femeie care dorește să fie admirată; femeie care frapează. [< it., fr. diva].
Sursa: DN
DIV, -Ăadj. (Rar) Divin. // s.m. Duh rău în mitologia musulmană. [< lat. divus, cf. fr. dive].
Sursa: DN
dívă (díve),s. f. – Minune, miracol. Sl. (bg.) divo (Tiktin; Candrea), din tc.div „spirit malign” (Berneker 202), cf.bg.div „sălbatic”. – Der.divi,vb.refl. (a se mira, a fi uimit), din sl.diviti se.Sec. XVII.
Sursa: DER

Până acum ceva vreme (nu foarte multă) chiar mă amuzam auzind acest cuvânt. Dar acum a început să mă enerveze. Prea multe persoane se cred vedete, au impresia că lumea le stă la picioare sau că totul li se cuvine. Iar cei care se cred VIP-uri au atâtea aere și fumuri în cap că ai impresia că sunt baloane cu aer cald. Mă și mir că nu se desprind de la sol. Probabil că pe dudui le țin la sol multele implanturi făcute.

Sincer acum, mi se face greață când văd cum se comportă aceste dive. Și nu numai cele de pe la noi. Au atâtea pretenții încât îți vine să mergi la ele, să te uiți lung, de parcă ai avea în față cine știe ce curiozitate a naturii apoi să le întorci spatele. Un pic de umilință, că pe asta nu o știu (și bine ar fi să învețe ce e aia). Esențial – în momentul în care le întorci spatele trebuie să ai o anumită atitudine, de parcă le-ai spune că nu merită nici măcar un cuvânt.

Am tot auzit (a se înțelege citit) din mai multe surse că majoritatea persoanelor celebre nu stau într-o cameră de hotel dacă acesta nu îndeplinește anumite condiții, nu beau decât o anumită apă, nu mănâncă decât anumite mâncăruri de la anumite restaurante/ firme de catering, etc. Oare de ce? Înainte de a fi celebre oare aveau aceleași pretenții sau fițele vin odată faima și cu banii? În cazul ăsta aceste dive seamănă mai mult cu ielele decât cu un miracol.

Dacă e să luăm în considerare toate acestea, cum să-ți placă să fii numită „divă”? Asta înseamnă că pe lângă faptul că esti peroană cunoscută și faimoasă ai și un comportament de toată jena. Înseamnă că omul din tine a dat bir cu fugiții și a rămas o formă (frumoasă, ce-i drept) superficială și nesuferită.

Cu drag, (niciodată divă) Măd

Anunțuri