În Cluj sunt câteva locuri în care se pot duce aparate electrice și electrocasnice, baterii, becuri la reciclat. Majoritatea sunt de fapt magazine de electrice și electrocasnice (cele din rețelele mari, nu cele „de cartier” – cel puțin din propria experiență) sau supermarket-uri.

Tot într-un supermarket (carrefour de data asta) s-a instalat un nou punct de reciclare: baterii, becuri/neoane, aparate electrice de dimensiuni mici. Foarte folositor aș spune eu, mai ales că nu-mi convine să fac colecție de prostii vechi și/sau stricate. Și nici la gunoi nu prea le-aș arunca. Așa că mă bucur când găsesc câte un punct din ăsta aproape de mine. Mă scutește de mers kilometri întregi și de timp pierdut pe drumuri.

Dar unii nu înțeleg că acele cutii sunt puse pentru ceva anume, mai ales că și scrie exact pe ele pentru ce sunt puse acolo. În containerul pentru becuri și neoane erau chiar niște neoane. În celelalte două conținutul nu mai corespundea nici pe departe cu indicația de pe container. În cel pentru baterii erau ceva coli de hârtie, iar în cel pentru electrocasnice erau pahare de plastic, probabil de la cafea. Și unde mai pui că un coș de gunoi nici nu e departe de punctul de reciclare. Dar…

Indiferent de comportamentul unora și altora, inițiativa celor de la rorec e foarte bună. Poate mai trezește „ceva” uitat în sufletul și mintea românilor. Sper numai să nu se supere și să renunțe atunci când or să vadă ce anume au strâns în loc de baterii și aparatură de dimensiuni mici.

E bine să reciclăm dar hai să facem asta așa cum trebuie, bine?

Cu drag, Măd

Anunțuri