Un tigru a murit astăzi. Și de ce? Pentru că a vrut libertate. După atâția ani în captivitate a vrut să treacă de gratiile cuștii. Și un muncitor al grădinii zoo a făcut tot posibilul ca tigroaica să aibă șansa să scape, uitând poarta întredeschisă. Și pentru că felina nu a vrut să se întoarcă în captivitate a fost ucisă. Se spune (sau presupune) că era agresivă. Oricine ar fi agresiv dacă cineva ar încerca să îi închidă undeva și, în plus, ar veni după ei cu arme – sunt sigură de asta.

Tigroaica s-a apărat. A recționat în fața pericolului și pentru asta a fost ucisă. Nu a făcut rău nimănui, nu a atacat pe nimeni și totuși a murit. Pentru că s-a presupus că e un pericol pentru oameni, pentru că a vrut libertate. Putea fi tranchilizată și dusă înapoi, dar unii au considerat că nu merită riscul. Animalele sălbatice nu ucid de plăcere, așa cum fac oamenii. Fac asta pentru că le este foame sau pentru că sunt atacate. Și, totuși, sunt considerate periculoase doar pentru că vor să se apere, pentru că țin la viața lor.

Cine mă cunoaște știe că iubesc animalele. Și că tigrii sunt preferații mei. Cei care nu știau asta… știu acum. Așa că nu vreau să aud nimic negativ la adresa acestor animale. Așa sălbatice, sunt mai loiale, mai elegante și mult mai bune decât mulți oameni. Prin urmare, orice comentariu care va încerca „să mă trezescă la realitate” va fi șters automat, fără drept la replică – doar sunt la mine acasă, așa că fac ce vreau eu. Cui nu-i convine, să se dezaboneze și să nu mai citească vreodată jurnalul ăsta. Simplu ca „Bună ziua!”

Odihnește-te în pace, regină!

Măd

Sursa foto.

Anunțuri