Nu stiu daca am dreprtate sau nu, dar mie personal mni se pare ca unii creatori de moda isi urasc modelele. De ce?

Pai sa vedem… Hainele sunt de-a dreptul incomfortabile si uneori urate, pantofii sunt extra inalti, uneori prea mici sau prea mari (ca doar nu e nimeni atent la ce numar poarta modelul respectiv la pantofi). Trebuie sa se strecoare in niste incaltari uneori hidoase, extra inalte, adevarate pericole pentru picioare. Si nu mai vorbim de catwalk sau runway sau podiumul vietii (cum vreti voi sa-i spuneti) care nu e gandit pentru siguranta, ci pentru spectacol. Adica e cat mai alunecos/ accidentat cu putinta.

Ma „amuza” si descrierile celor care comenteasa aceste show-uri. Pentru mine, „subliniaza formele feminine” este egal de cele mai multe ori cu „haine atat de stranse incat creaza forme si pe o scandura” sau „atat de stranse incat nu poti respira in ele”. Sau „o colectie diafana, cu volanase si materiale nu stiu de care” pentru mine este egal cu „ceva creatie super incarcata si extrem de incomoda”. Pe scurt, mi se pare ca ce vrea comentatorul/creatorul sa ne spuna si realitatea sunt doua lucruri total diferite.

Stiu ca majoritatea hainelor prezentate nu sunt facute pentru a fi purtate de publicul larg, dar nici nu cred ca ar trebui sa chinuie pe cineva. Mai jos sunt si cateva filmulete gasite in fuga. Mi se pare ca ilustreaza macar o parte din ceea ce voiam eu sa spun. Si printre ele e si o explicatie pentru care modelele cad atat de des in cadrul prezentarilor.

 

 

 

Cu drag si speranta ca nu o sa purtati ceva ce va poate pune in pericol picioarele sau integritatea corporala, DrMad

Anunțuri